material-design-796x398Google heeft een nieuwe tools ontwikkelt voor ontwerpers en ontwikkelaars die het kunnen gebruiken om een app-interfaces te bouwen. Het geeft een indruk dat ze zijn gekoppeld met het bedrijf Material Design language, waarmee ze in 2014 gelanceerd zijn.

Op Gallery kunt u ontwerpen uploaden, delen en commentaar geven op andere ontwerpen. Het biedt een je een manier om je werken te presenteren. Zonder de noodzaak te hebben om het om te zetten in pdf’s. Als u eerder gebruik hebt gemaakt van collaboration tools zoals InVision, zal Gallery bekend voorkomen.

Remixer en is een interactieve app prototypes om voor iOS, Android en web te ontwerpen. Ze laten je ook visuele elementen zoals on-the-fly testen. Daarnaast kan je bewegingen en animaties te optimaliseren.

Daarnaast heeft Google al zijn Material Design middelen gebundeld en allemaal op een nieuwe site gezet, material.io.

Dit is niet de eerste keer dat Google middelen ter beschikking stelt van de gemeenschap in de recente geschiedenis. In maart, bracht hij de Resizer uit. Dat bedoeld is om breekpunten, responsieve grids en oppervlakkig gedrag en UI-patronen te testen op Material Design.

Het bedrijf hoopt dat deze nieuwe instrumenten en de inhoud zal helpen om meer ontwerpers Material Design in hun werk opnemen.

Bron: http://thenextweb.com/dd/2016/10/27/google-offers-new-collaboration-tools-for-app-designers/

Auteur: Ahsen Gözen