160608093137-ehang-184-specs-780x439

Martin Luther king zou zeggen – “I have a drone”.  EHang 184 is een drone die gemaakt is om niet enkel batterij, camera en software te dragen maar vanaf nu ook een mens tot 100kg.

De makers van EHang 184, een autonome drone, zal samenwerken met de staat Nevada voor de productontwikkeling, de vlucht testen en training.
Huazhi Hu, oprichter en CEO van EHang, noemde de overeenkomst een “grote stap” voor het Chinese bedrijf.

“The partnership will lay the foundation for its commercialization and building up the aerial transportation ecosystem in the future” zei Hu in een verklaring.

De EHang 184 is een jumbo drone die een passagier kan dragen. Er is geen piloot – hetzij op de grond of in de machine.
passagiers zitten in de drone, vertellen de drone en het navigatiesysteem waar ze willen naartoe willen gaan, die vervolgens de aanvliegroute controleert en vertrekt.
In de toekomst, indien deze machines goedkeuring krijgt om te vliegen, zal EHang het centrale software systeem coördineren zodat alle drones vliegen om mogelijke overlappende paden te vermijden.

Drones zijn momenteel grotendeels verbannen om te vliegen met mensen die niet in verband zijn met luchtvaart. Maar de FAA is op zoek naar het losdraaien van regelgeving om de weg vrij te maken voor commercieel gebruik van drones, zoals voor de levering en luchtfotografie.
Drones zouden op 20 voet vliegen boven de hoofden van de mensen, en hebben een 10-voet buffer ruimte aan alle kanten, vooral voor de veiligheid tijdens het opstijgen en landen.

Het lijkt me eerst en vooral een zeer toffe toeristische attractie om in plaats van een taxi een drone te nemen en van het stadsuitzicht te genieten, in plaats van vast te staan in de fille. Ook neemt het verkeer weg van de baan en indien het volledig elektrisch is is het ook ecologisch een goed concept.

bron: http://money.cnn.com/2016/06/08/technology/ehang-drone-nevada/

Auteur: Robin Verberckmoes