Als multec student en toekomstig werknemer in de multimedia industrie heb je zeker een portfolio nodig. Het is dé manier om een organisatie, bedrijf of individuen te laten zien wat jij hebt verwezenlijkt. Nu is de vraag, ga je voor een digitaal of geprinte versie?

sfeerfoto

Print portfolio

Een geprinte versie is altijd een beleving, je kan het in je handen houden en op je gemak bekijken. Mensen prefereren een houvast en daarom is een print handig. Een goed design voor print spreekt ook altijd aan en is daarom een meerwaarde bij bijvoorbeeld presentaties. Je hebt ook meer mogelijkheden qua formaten en bovendien activeert print je reuk zintuig, wat dan weer je geheugen bevordert waardoor je een printdesign beter ga onthouden.

Digitaal portfolio

Snel en overtuigend, dat zijn de enorme voordelen van digitaal. Een portfolio kan op deze manier sneller gedeeld worden. Kijk bijvoorbeeld naar LinkedIn waar je een portfolio makkelijk kan uploaden in pdf en dat in 1 klik kan downloaden. Verder kan je het uiteraard ook doorsturen via mail, je mobiele apparaat en ga zo maar verder. Op die manier geeft een digitaal portfolio je meer mogelijkheden op vlak van solliciteren aangezien je er meerdere mensen kan mee bereiken.

Conclusie

Waaruit haal je nu het meeste voordeel uit? Wel, beide hebben hun specifieke eigenschappen die een meerwaarde kunnen zijn, maar de beste oplossing is om ze alle 2 te hebben. Er kruipt meer tijd in en time is money, maar je haalt er op de lange termijn wel meer voordeel uit.

Bronnen:

Print Portfolio vs. Digital Portfolio: A Designer’s Dilemma

Foto – http://www.inspiredhomeideas.com/wp-content/uploads/2015/08/Workspace-for-designer-modern-home-office-desk-with-laptop-and-equipment-min-e1439407056718.jpg

Auteur: Aljim Panny