kikk

Het voorbije kikk festival zijn er weer een aantal artiesten, designers en ontwikkelaars gepasseerd die de moeite waard waren om te volgen. Voor het vak ‘New Media Talent’ moesten we met de tweede en derdejaars multec studenten afzakken naar Namur om de verschillende conferenties te volgen. Ik ga er 2 bespreken die mij een positieve indruk hebben gegeven en die dat een interessant onderwerp hadden.

Raquel Meyers

raquelmeyers

Raquel Meyers is een Spaanse artieste die in Zweden woont. Ze creëert animaties via een commodore 64 (een 8-bit computer). Ze werkt deze animaties uit volgens haar KYBDslöjd protocol (tekenen door te typen) en deze hebben een gepixelde en psychedelische uiterlijk.

Haar animaties lieten een sterke indruk achter bij mij, vooral haar filmpjes die ze afspeelde, de intense psychedelische trance muziek in combinatie met de visuals liet je wegzakken in je gedachten. Ze deed ook een live demo, maar dit ging moeizaam en veel inspiratie leek ze niet echt te hebben, desondanks was het interessant om te zien hoe het werkte en dat was een leuke inkijk.

acid_fritidshus_raquel_meyers

Volker Morawe & Tilman Reiff

Deze 2 heren maken interactieve installaties met game logica. Zij gebruiken hun jeugdherinneringen en input van de media om ‘games’ te creëren. Op het KIKK festival presenteerden zij hun verschillende werken en wat ze tot nu toe hadden bereikt. Ze begonnen meteen met één van hun toppers, de painstation. Dit apparaat is eigenlijk het spel pong, maar het geeft je pijnlijke feedback wanneer je een punt verliest, deze feedback kan zijn: warmte, elektrische shock, etc. Het spel werd al snel gehypt door de media en de youtube community. Het vervolg van de presentatie ging soortgelijk voort en op het einde hadden ze nog een verrassing voor ons. Een toestel dat werd bestuurd door iemand kwam het podium opgereden en er werd luide muziek door een grote box op het toestel afgespeeld.

tillmann

Bronnen:

Foto KIKK – http://www.fursr.com/content/talks/1-kikk-2016-namur-belgium/kikk-page-14_1172.jpg

Foto Raquel Meyers – http://4.bp.blogspot.com/-GfDw0STKMcM/Vi-HqzowkKI/AAAAAAAAIw8/e40U9ZISxgo/s1600/14823546948_97c25cdef0_o.jpg

Foto gif – http://www.raquelmeyers.com/images/ACID_Fritidshus_raquel_meyers.gif

Foto Volker en Tilman – https://c1.staticflickr.com/5/4106/5140068936_e65665b919_b.jpg

Auteur: Aljim Panny