In 2009 werkten North Kingdom samen met Adopticum rond een idee waarin ze een 3D camera konden verwerken. Dit leidde tot het project Woodbot Pilots.

Screen Shot 2016-11-29 at 11.51.25.png

Foto van de website.

Het spel

Het speciale aan deze door Optronic gemaakte 3D camera is dat hij de afstand kan meten tussen het scherm en de persoon die ervoor staat. In combinatie met deze camera gebruikte ze een touchscreen zodat je met de karakters kan interageren. Deze karakters zijn Woodbots. Het project bevat een racing game waarin je met handgebaren kan navigeren en vliegen doorheen de virtuele omgeving.

De karakters

De Woodbot Pilots zijn beschikbare in verschillende vormen en kleuren. Er zijn 5 soorten “bodies”, 5 verschillende hoofden en 5 verschillende hoorns. Daarbij komt dat er zes verschillende kleuren zijn. Dit is goed voor 750 verschillende combinaties. De karakters gouden van technologie en snelheid. De naam komt van hout (wood) en robot (bot).

Screen Shot 2016-11-29 at 11.55.52.pngScreen Shot 2016-11-29 at 11.56.00.png

Foto’s van de website.

Mening

Wat ik fantastisch vind aan deze installatie is dat je met je eigen Woodbot een virtuele wereld kan ontdekken. Daarnaast vind ik het idee van de 3D camera ook super. Zodat je echt de afstand van de mensen kan meten en hierop kan inspelen doorheen game.

Wil je meer weten over dit fantastische project? Check dan zeker hun website!

Auteur: Mégane Marchal