Verlies je altijd je spullen, dan is GearEye iets voor jou. Dankzij deze handige uitvinding zal je nooit nog iets vergeten.

Wat is GearEye?

GearEye is een smart gear management systeem waarmee je door middel van GearTag stickers die je op je spullen kleeft altijd weet waar je spullen zich bevinden. Dankzij de applicatie kan je ook checken of je al je spullen bij je hebt in een straal van 3 meter.

Je kan lijstjes maken voor bijvoorbeeld ‘school’ en daarin alle nodige spullen zetten die je nodig hebt voor school, en met 1 druk op de knop weet je of je alles bij je hebt. Wanneer je dan toch nog iets verloren hebt of vergeten bent kan je het lokaliseren en meteen terugvinden.

GearEyeStickers.jpg
GearTag stickers.

Hoe werkt het?

GearEye volgt je spullen en laat u weten of iets dat er moet zijn er niet is. Als er iets ontbreekt helpt GearEye het te vinden. GearEye maakt gebruik van kleine, goedkope, batterijloze RFID (Radio Frequency Identification) klevende GearTags als tracking devices voor je spullen. De GearTags maken gebruik van een krachtige lijm en zijn gemakkelijk aan te brengen op bijna elk oppervlak, zodat je al je apparatuur kan taggen. Het duurt 5 seconden om een item te tracken, je kleeft de GearTag erop, je scant het met je smartphone en je geeft het een toepasselijke naam. Het tracken gebeurd door een speciale case voor je smartphone. De GearEye app biedt ook extra functies, zoals aangepaste lijsten voor een bepaald project, zodat je altijd voorbereid bent op elke klus.

GearEyeGif.gif
Check of je alles bij je hebt en lokaliseer wat ontbreekt.

Waarom GearEye?

  • Het is goedkoper dan Bluetooth tracking.
  • Verlies nooit nog iets.
  • Weet welke spullen je bij je hebt zonder je rugzak open te maken.
  • Pak alleen de spullen in die je nodig hebt en bespaar tijd.
  • Lokaliseer gemakkelijk vergeten items
  • De GearTags zijn niet afhankelijk van batterijen en gaan dus heel lang mee.

Groot succes op Kickstarter.

Het GearEye project is te vinden op de de website van kickstarter. Het is al voor 422% gefund door crowdfunding op dit ogenblik en het staat er nog voor 31 dagen op.

Bronnen: De GearEye Kickstarter campaign en de GearEye website.

Auteur: Brent Janssens