In dit artikel zal ik kijken of het kleurgebruik, kleurpsychologie en typografie van de website Sector one goed in elkaar zit.

Kleurgebruik
De website gebruikt vooral wit en zwart doorheen de hele website. Wit staat voor eenvoud wat de website ook wel uitstraalt en zwart staat voor klasse en stijlvol wat de website ook uitstraalt door de goede mix van de 2 kleuren.

Kleurenblindheid proof
Er zijn 3 soorten kleurenblindheid. Protanopia(hebben moeite met het onderscheiden van blauw en groen, rood en blauw), Deuteranopia(hebben moeite met het onderscheiden van rood en groen), Tritanopia(hebben moeite met het onderscheiden van blauw en groen, geel en violet). Zoals je ziet is deze website kleurenblind proof omdat de contrasten groot genoeg zijn van hun kleuren.

ss2016-11-29at10-58-19

Typografie
De website maakt gebruik van 1 font een schreefloos lettertype. Dit is goed voor kopteksten en titels maar minder voor doorlopende teksten.

Compositie
De compositie van de site zit ook goed in elkaar. Niets plakt op elkaar en ze maken gebruik van vier-kolom en een-kolom layout doorheen de website

ss2016-11-29at10-57-57

Conclusie
De website is goed opgebouwd en is voorzien voor kleurenblinde mensen. Als er 1 opmerking mag gegeven worden is om de lange teksten in een schreef lettertype om te zetten omdat dit makkelijker leest.

 

Auteur: Lorenzo Menz

Bron:
http://www.42bis.nl/2013/08/hoe-kleurenblind-proof-is-jouw-website/
http://www.kleurenpsychologie.be/home.html