Registreren, het moet op bijna elke website. Maar soms willen we gewoon dat het meteen over is. Wel er zijn websites die daar absoluut geen rekening mee houden. Registreren op onderstaande websites kan dan ook gezien worden als tijdverlies.

Tournakit

Tournakit Pro is een softwarepakket om mensen te helpen hun golftoernooien te organiseren. Zelf organiseren ze ook een jaarlijks golfevenement en het inschrijvingsformulier hiervoor is vreselijk.

tournakit

Het formulier komt van de website.

Astound Web Self Care

Astound kan je terecht voor kabel tv, internet en telefonie. Maar het formulier om een online betaling uit te voeren is extreem verwarrend. Ondertussen is Astound al verandert in Wave. Hierop is het formulier al iets minder verwarrend.

screen-shot-2012-01-08-at-7-44-23-am

Afbeelding gevonden via Google Afbeeldingen.

Besluit

Wat er dus belangrijk is, is het kort houden van het registratieformulier. Of toch zo kort mogelijk. Mensen gaan zeker niet de neiging hebben om lange formulieren in te vullen.

Daarnaast moet je verwarring vermijden, een paswoord aanmaken terwijl je er al één moet hebben of veel kaders in één keer laten verschijnen is verwarrend en schrikt de gebruikers af.

Auteur: Mégane Marchal