Als gebruiker is het nooit aangenaam om een account aan te maken bij een website. Het voelt aan als papierwerk invullen via je computer. Omdat bijna elke website of applicatie een registratie vergt moet je ook keer op keer dezelfde informatie invullen. Toch bestaan er enkele websites die het goed doen.

Google Google_Register.PNG

Bron: https://accounts.google.com/signup?hl=nl

Om het repetitieve aspect van keer op keer te registreren voor een online dienst te vermijden, speelt Google het tactisch: slechts één enkele registratie voor al hun diensten, dat werkt op al hun apparaten. Ze vermijden een groot aantal onnodige velden door enkel de essentiële gegevens te vragen. Bij het invullen van je gebruikersnaam reserveert Google ook meteen een e-mailadres op je gebruikersnaam, waarvoor je hetzelfde wachtwoord hoeft te gebruiken. Door je mobiele telefoongegevens te vragen kan je je account beveiligen op een hele veilige manier en hoef je geen onnodige beveiligingsvragen uit te vinden die je toch vergeten bent wanneer je je wachtwoord echt kwijt bent. Na het invullen van dit venster moet je enkel nog de voorwaarden van Google accepteren en je account is aangemaakt.

Kahoot!

kahoot_register

Bron: https://create.kahoot.it/account/register/

De registratie van Kahoot! is nog vereenvoudigd. Wanneer je op de pagina komt moet je eerst slechts 1 veld invullen. Je selecteert je ‘rol’ en zo vraagt de website enkel de gegevens die ze nodig heeft.

De trend bij een goed registratieformulier is duidelijk: zorg voor zo weinig mogelijk velden, vereenvoudig zo veel mogelijk en zorg dat de gevraagde gegevens echt relevant zijn. Andere informatie (zoals een profielfoto) kan achteraf nog aangevuld worden.

Auteur: Bavo Maes