Waarschijnlijk heb je nog nooit van Mike Matas gehoord, toch is zijn werk dagelijks in ons leven terug te vinden.

 Wie is hij?

Mike Matas begon zijn carrière redelijk vroeg, op 19-jarige leeftijd werd hij aangeworven door Apple. Daar designde hij een groot deel van de applicaties die terug te vinden waren in de eerste iPhone: de instellingen, de camera, Maps en de batterij.

iPhone_Camera.jpg

Na zijn carrière bij Apple werkte hij in het team dat de Nest thermostaat ontwikkelde. Daarna richtte hij Push Pop Press op, een digitale uitgeverij dat het interactieve boek Our Choice van Al Gore ontwierp.

push-pop-1824x884.jpg

Push Pop Press werd uiteindelijk overgekocht door Facebook. Dat is waar Mike Matas tegenwoordig werkt. Hij designde er tot nu toe de User Interface van Facebook Paper en Facebook Instant Articles.

instant_articles

Hoe gaat hij te werk?

Voor Mike Matas is een goed design niet enkel een design dat problemen oplost, maar een design dat een emotie oproept. Hij probeert altijd het juiste evenwicht te vinden tussen beide.

Waarom Mike Matas?

Ik heb gekozen voor Mike Matas omdat ik zijn manier van informatie weergeven bewonder. Zijn laatste werk, Facebook Instant Articles, is zo simpel, maar de artikels die je kan lezen zijn op een prachtige manier weergegeven, makkelijk leesbaar met grote afbeeldingen. Hij past daar duidelijk zijn principe van een goed design toe. Voor mij is dit de krant van de toekomst.

Auteur: Arthur Magnus

Bronnen:

Portfolio Mike Matas

Interview Cocoia