nikelogo

Als je naar de website van Nike kijkt, dan vind je terug dat ze vooral kleuren gebruiken die een meer luxe gevoel geven. Dit door het gebruik van tertiaire kleuren. Je gaat op de website niet snel een felle kleur terug vinden of primaire kleuren.

nike1

Ook is de compositie van alle producten goed weergegeven, zo weet je op elk moment waar je ook bent en welke informatie bij welk product hoort. Ook worden op alle pagina’s dezelfde structuur gebruikt om zo mooi een geheel te kunnen vormen.

nike2

Zoals je kunt zien, heeft de home pagina van Nike enkele andere lettertype’s dan de shop pagina’s, maar op alle shop pagina’s komen wel dezelfde lettertype’s terug. Op de home pagina heb je enkel andere lettertype’s voor de titel en hoofdmenu, maar het hoofdmenu komt wel op elke pagina terug.

ebay_logo

Als je van Nike naar Ebay gaat, zie je dat er op Ebay al met meer kleuren gewerkt wordt. Er is ook nog veel wit en grijs aanwezig maar deze heeft nog steeds meer kleur zoals blauw en dergelijke.

ebay2

Op ebay is er nog altijd een goede compositie maar hier en daar heb ik wel problemen met het weten of bepaalde informatie nu bij het onderdeel hoort dat je zoekt of er nu niet bij hoort. Want als je iets zoekt krijgt je kadertjes rondom u producten wat op zicht niet slecht is want zo weet je goed welke informatie bij welk product past, maar zo lijkt de navigatie aan de zijkant nogal niet bijhorende. Terwijl deze juist meer filters geeft voor het onderwerp dat je aan het opzoeken bent.

nike2

Voor je op de homepagina van ebay komt zie je eerst nog een scherm met een taalkeuze, hier merk je dat de website veel minder luxe bied dan Nike. Het lettertype is gelijkaardig aan het standaard lettertype en soms gebruiken ze zelf het standaard lettertype.

ebaytaalkeuze

Auteur: Bram Moons