Deze 2 artiesten heb ik voor het eerst gezien op het kikk festival. Ik vond deze 2 artiesten de meest interessante van het hele kikk festival. Vanaf het begin van hun presentatie tot het einde was ik geïnteresseerd en heb ik me geen moment verveeld. Ze vertelden over al de interactieve instalaties die ze gemaakt hadden sinds het oprichten van de naam ‘Fur’. Hun beste projecten vond ik de ‘Moshpit’ en de ‘Furminator’.

 

Moshpit

1

Moshpit is iets voor een echte rockfan. Dit is een apparaat dat metal muzeik genereerd door middel van beweging van een gebruiker. Door de stijl en de intensiteit van de headbang kan je varierende muziek maken. De muziek word gegeneerd met verschillende instrumenten. Het volume van deze instrumenten kunnen apart aangepast worden indien gewenst. In het apparaat zelf bevind er zich een schedel. Deze begint mee te dansen met de muziek als je goed bezig bent.

 

Furminator

2.jpg

De mensen van Fur vonden een flipperkast altijd al een geweldige uitvinding. Ze speelden er al op sinds ze kind waren, maar ze wouden ervaring toch intenser maken. Ze lieten zich inspireren door videogames, vooral de ‘virtual reality’ rage die er volop is. Ze maakten een First-Person Flipperkast. Je bekijkt het hele spel vanaf het gat waar de bal invalt, met speakers die zich rond je hoofd bevinden. Dit geeft een veel intensere ervaring tegenover een standaard flipperkast.

 

Deze artiesten interesseren me vooral omdat, alles dat ze maken, in feite een spel is. Ze nemen een bestaand spel, geven er een leuke en originele draai aan. Dit maakt het spel weer even leuk zoals het was toen het origineel uitkwam. Installaties zoals deze zullen altijd tot mensen aanspreken, en zullen ook nog voor lange periodes gemaakt worden. Ik hoop dat ik nog veel installaties van dit duo mogen komen, en ik zou ze zeker graag is willen proberen.

 

 

Auteur: Bauwens Ruby

 

 

Bronnen:

http://www.fursr.com/