werkvloer.jpg

Als je eens gedemotiveerd bent voor school, kijk dan zeker eens naar TechCrunch Cribs. Ik stuitte een paar maanden geleden op het youtube-kanaal dat een in de series Cribs op bezoek gaat bij de coolste bedrijven.

Weebly

Dit Amerikaans webhostingbedrijf heeft de kantoren waar ik het liefste zou werken. Hun hoofdzetel is gelegen in San Francisco in een gebouw dat vroeger de favoriete uitgaansplek was van vele ravers. Het ziet er heel industrieel uit, maar ook gezellig. Het heeft een eigen cafetaria en chef die probeert te voldoen aan ieders dieet. Het leukste vind ik de muziekruimte waar je toegang hebt tot verschillende instrumenten en programma’s om muziek te maken. Ik weet al waar ik zou zitten tijdens de pauze.

Twitch

Als je bij Twitch binnenstapt, krijg je al meteen een indrukwekkend groot scherm te zien waarop verschillende streamers worden getoond. Doorheen het kantoor krijg je verschillende spullen te zien die te maken hebben met videogames. Ook zijn de kantoren genoemd naar plaatsen uit de games. Een zakelijke meeting gebeurd hier altijd met een paar zombies.

Venmo

Daar waar vroeger het internetbedrijf Fab.com huisde, is nu één van de coolste en gezelligste werkvloeren van Amerika. Venmo is een service waarmee je geldtransacties kan uitvoeren en was gebruikt voor 3.2 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2016. Aan de kantoren vind je fitnessruimtes, je hebt een ruimte waar de muren volledig bedekt zijn met kunst en grafisch design, en de werkvloer zelf is er zeer gemoedelijk.

Er zijn teveel bedrijven om op te noemen, dus ik zou zeker eens een kijkje nemen op het youtubekanaal van TechCrunch. Er  zijn zelfs sites die toegewijd zijn aan het plezier van een leuke werkplaats. Officelovin.com leidt je rond in de meeste hippe kantoren en toont je dat deze plaats niet per se saai hoeft te zijn. Er is meestal wel een rode draad in welk soort bedrijf dit ethos hanteert. Het gros zijn vooruitstrevende technologiebedrijven of reclamebedrijven. Hetgeen ik het meest heb zien terugkomen zijn kunst op de muren en fitness -en chillruimtes. Werken op een zacht kussen is nu eenmaal leuker dan een saaie stoel.

Bron: https://www.youtube.com/user/techcrunch

Auteur: Aljim Panny