b3c2dd10d1bdff97c4a8ea10e4fab888_original

Structure Sensor geeft je mobiele apparaten de mogelijkheid om ruimtes te scannen zodat je een 3D-map hebt met alle afmetingen. Ook geeft het je de mogelijkheid om objecten of zelfs personen te scannen, deze 3D objecten kan je dan gebruiken in je 3D software of 3D printen. Tot slot kan je deze sensor ook gebruiken voor augmented reality.

Het idee achter de Strucure Sensor was om een apparaat te maken dat ongelooflijke 3D-sensing heeft, gemakkelijk om te gebruiken is, grote levensduur heeft en compact is. Jammer genoeg is het vooral ontwikkeld voor IPad’s, het werkt ook op andere mobiele apparaten, maar het bedrijf heeft bevestigd dat ze geen bevestigingsbeugels voor Android-apparaten zullen maken. Omdat er veel te veel verschillende formaten zijn van Android-apparaten.

c772868d9958083e66395b8b8142e973_original

Zoals je op de afbeelding hierboven kan zien, heeft de sensor een bereik van 40cm tot en met 3.5m. Dit betekent dat je dus gemakkelijk grote en kleine objecten of je kamer kan scannen. Ook maakt Strucure Sensor gebruik van infrarood LEDs waardoor je dus in het infrarood kan opnemen.

2f8406ffa462b6995041773e6b2fb8a2_original

Doordat je in infrarood kan opnemen heeft je IPad nu dus een soort van nachtzicht. Op de linker afbeelding zie je hoe het eruit zou zien met de gewone camera van de IPad. Op de rechter afbeelding kan je zien dat het door de infrarood LEDs nog meer zichtbaar is.

0fe49b108690304b8dd2563137547cbb_original

Bij aankoop van de Strucure Sensor krijg je 4 demo applicaties. Deze zijn jammer genoeg alleen voor iOS:

  • Room Capture: Deze applicatie dient om je kamer te scannen. Wanneer je kamer is gescand kan je gemakkelijk twee punten aanduiden op het 3D model van je kamer en krijg je de afmetingen tussen deze twee punten.
  • Fetch: Dit is een virtueel huisdier waarmee je “Fetch” kunt spelen in augmented reality.
  • Ball Physics: Een augmented reality demonstratie waarbij virtuele ballen interageren met de wereld.
  • Object Scanner: Hiermee kan je personen of objecten scannen, om dan de 3D objecten te gebruiken in 3D software of voor 3D printen. Hieronder een paar voorbeelden van gescande voorwerpen.

eb18d6192b54a160be88d8b730cd8fc5_original

Als je Strucure Sensor wilt gebruiken op een Android apparaat zal je met een paar dingen moeten rekening houden, zoals:

  • Er zijn geen bevestigingsbeugels voor Android-apparaten.
  • Er zijn geen demo’s of apps voor Android, maar er zijn open-source drivers voor Android zodat Android-ontwikkelaars hun eigen applicaties kunnen ontwikkelen.
  • Uw Android-apparaat moet USB Host Mode accessoires ondersteunen.

meer info voor het gebruiken van de Strucure Sensor op Android kan je hier vinden: http://structure.io/android

Mijn mening

Ik vind dit een zeer interessant accessoir voor je IPad, omdat je zo zeer gemakkelijk objecten kunt 3D scannen. Ik vind het wel jammer dat het vooral voor IPad geoptimaliseerd is. Maar doordat ze open-source drivers aanbieden voor Android ben ik benieuwd wat er allemaal hiermee zal ontwikkeld worden. Hieronder nog een video van de kickstarter.

 

Auteur: Michiel Moens

Bronnen:

http://structure.io/

kickstarter