In Gent kon men voor 10 dagen genieten van een interactieve etalage tijdens de Gentse Feesten ter hoogte van Steendam 74.

nøcomputer en Farmboy werkten samen om in de ramen van de etalage van PR-bureau Walkie Talkie een interactieve installatie te plaatsen die de bewegingen kon detecteren van de voorbijgangers. Zo kunnen voorbijgangers normaal bewegen, dansen of andere gekke manoeuvres gebruiken om de diverse motion graphics te laten bewegen.

Door het gebruik van een infraroodsensor, konden ze ‘s avonds de bewegingen detecteren van de voorbijgangers om ze zo tot visuele elementen om te toveren. Overdag gebruikte ze dan weer realtime projecties van visuele vertalingen van diverse muziekfragmenten.

Wat ik zo goed vind aan deze installatie, is dat het een mooie marketing stunt is van WalkieTalkie om dit te gebruiken tijdens de Gentse Feesten en dan ook nog eens de connectie te leggen met muziek. Omdat er nogal veel gedronken wordt op een festival en dergelijke, zullen er wel wat dronken mensen voor hebben staan dansen en zingen. Maar zelf nuchtere mensen zullen dit gedaan hebben. Het geeft een leuke straat sfeer.

Bron: https://walkietalkie.prezly.com/10-dagen-lang-interactieve-installatie-in-gentse-etalage

farmboy-x-n_computer-x-walkie-talkie-_-max-kesteloot-1-crop

farmboy-x-n_computer-x-walkie-talkie-_-max-kesteloot-4

farmboy-x-n_computer-x-walkie-talkie-_-max-kesteloot-5

Auteur: Bram Moons