Het blijkt dat de telefoon een indicatie van je karakter zou kunnen zijn. Een nieuwe studie van de Universiteit van Lincoln en de Universiteit van Lancaster in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat iPhone-bezitters meer onoprecht zijn dan Android-gebruikers.

Om deze conclusie te komen, hebben de onderzoekers 530 mensen in 2015 en 2016 geïnterviewd over een aantal vragen over hun telefoons en hun gevoelens.

Zodra de onderzoekers alle gegevens verzameld en hun bevindingen aangaf zijn er opvallende verschillen in de persoonlijke kwaliteiten ontdekt tussen iPhone en Android-gebruikers. Onder andere iPhone-bezitters hebben de neiging om jonger en meer extravert te zijn daarnaast beschouwen ze hun smartphone als een “status van object”.

shutterstock_507018313-796x425

Hier zijn de resultaten van het onderzoek:

In vergelijking met Android-gebruikers, vonden we dat iPhone-bezitters vaker vrouwen en jongeren zijn. In toenemende mate bezorgd zijn over hun smartphone, en het zien als een statusobject. Het belangrijkste verschil in persoonlijkheid werd ook waargenomen bij iPhone-gebruikers hebben een laag niveau van eerlijkheid-nederigheid en een hogere niveaus van emotionaliteit.

Aangezien de onderzoekers verklaren, was het doel van de studie om een betrouwbaar model te ontwikkelen voor het voorspellen wat telefoon mensen.

“We waren in staat om een statistisch model te bouwen van de mensen, na het vragen van een paar vragen over zichzelf, we wilden voorspellen welk type telefoon ze hadden in hun zak”, zegt onderzoeker David Ellis.

Terwijl het beoordelen van iemands karakter gebaseerd op het gebruik van het type telefoon is twijfelachtig.

Ga naar deze pagina voor meer informatie over de stelling: http://online.liebertpub.com/doi/full/10.1089/cyber.2016.0324

 

Bron: http://thenextweb.com/apple/2016/11/23/study-iphone-superficial-android-users/

 

Auteur: Ahsen Gözen