De website Species In Pieces is een goed voorbeeld van een gebruiksvriendelijke en interactieve website. Op een leuke en gebruiksvriendelijke manier toont de website de gebruiker de 30 meest levens bedreigde diersoorten.

 

AIDAS

Attention

De website trekt meteen je aandacht en je bent benieuwd om meer te ontdekken over de dieren. Vooral de animaties van de dieren trekken de aandacht.

Interest

Het onderwerp van de website is om je uitleg te geven over de 30 meest levens bedreigde diersoorten. Zo kan je meer te weten komen waarom ze levens bedreigd zijn, hoeveel er nog zijn…

Desire

Op de website kan je alle 30 levens bedreigde dieren bekijken en meer informatie over hun vinden. Bij elk dier kan je de statistieken bekijken, achtergrondinformatie lezen en een filmpje bekijken. Ook is er een aangenaam achtergrondmuziekje om de gebruiker te vergezellen bij het lezen.

Action

De gebruiker kan direct interactief de website verkennen. De website is zeer interactief en gebruiksvriendelijk.

Satisfaction

De gebruiker is zeer tevreden met de interactie van de website. De website spreekt aan en motiveert de gebruiker om het verder te verkennen. Het is een zeer leuke en interactieve website. Vooral de animaties van de dieren zijn heel leuk gedaan.

Auteur: Evelyn De Cock