Voor wie Song You Zhou niet zou kennen, hij is de designer van de nieuwe futuristische anti-file bus in China. Het idee komt van 2 Amerikanen in de jaren 1969.

WAT? 

Met 22 meter lang en bijna acht meter breed is de Transit Elevated Bus nogal een verschijning. Maar vooral de hoogte maakt de bus uniek: met bijna vijf meter rijdt de bus letterlijk over auto’s heen.

WAAROM? 

Om het groeiende fileprobleem in het overbevolkte China tegen te gaan, hebben vijf steden zich beschikbaar gesteld als decor voor de pilots van deze bijzondere bussen. De futuristische bus, ontworpen door Song Youzhou, vervoert zo’n driehonderd mensen die tijdens de file gemakkelijk over het verkeer heen vliegen.

Al jaren buigen wetenschappers, architecten en ontwerpers zich over het concept. In de Chinese stad Qinhuangdao maakte het eerste prototype een testrit, mét passagiers. Voorlopig zullen er vooral testritten worden uitgevoerd, maar het zal niet lang meer duren voor het model op de Chinese snelwegen is te vinden.

 

 

MENING

Het is een innovatief idee want China kent al jaren problemen met vervuiling. Dit is een goed alternatief voor de toekomst toe, als er meer lijnen kunnen worden aangelegd. Ik hoop dat andere landen in Europa, Amerika, Rusland dit project ook gaan starten. Nu in het heden leven we met veel te veel op deze aarde, en maken de aardbol kapot.

Het is dringend tijd aan innovatie op een slimme manier!

 

Auteur: Franky Tse

Bronnen:

http://www.citylab.com/tech/2016/05/can-chinas-futuristic-straddling-bus-finally-become-a-reality/483953/