In dit artikel ga ik twee registratieformulieren bespreken. Deze zijn volgens mij geen goede voorbeelden van registratieformulieren.

The Register

Screen Shot 2016-11-28 at 19.50.20.png

Bron

The Register is een een Britse opiniesite. Deze site handelt over technologie.

Ik heb dit registratieformulier gekozen als slechte registratie, omdat deze volgens mij te lang is voor een opiniesite. Ze vragen in hun formulier naar je voornaam, achternaam, username, email, paswoord, land, job, de sector, het aantal werknemers en andere vakjes aan te vinken . Volgens mij zijn dit te veel zaken voor dit soort van website.

Sony Entertainment Network

Screen Shot 2016-11-28 at 19.58.06.png

Bron

Sony Entertainment Network is een platform waarop je via een Playstation online op kan gamen. Hun website om te registreren aan dit netwerk is qua logingevens die worden gevraagd niet slecht. Maar qua gebruiksvriendelijkheid zit er volgens mij een probleem.

Zoals men op de afbeelding kan zien is er een deel van de tekst afgesneden langs rechts. Dit is volgens mij toch een probleem omdat er een deel van de belangrijke informatie buiten het scherm valt.

Bronnen:

http://account.theregister.co.uk/register/?product=theregister_newsletter&r=http%3A//www.theregister.co.uk/2012/05/25/nhs_healthspace_axed/

https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Register

https://account.sonyentertainmentnetwork.com/liquid/external/create-account!input.action?request_locale=nl_BE

Auteur: Arnaud Jacquemin