We zijn het er allemaal wel over eens dat een website clean en simpel moet zijn. Wel, Het Maxim Gorki Theater heeft het goed begrepen. De site is zeer clean en simpel. Door het gebruik van voornamelijk zwart en wit in hun website en dan de combinatie met gekleurde illustraties ziet deze website er zeer mooi uit en is het aangenaam om erdoor te scrollen.

De website gebruikt een duidelijk, origineel en persoonlijk lettertype dat gemakkelijk is om te lezen. Het is niet vermoeiend voor de ogen en het trekt de aandacht naar de belangrijke delen van de website.

De navigatie is ook zeer simpel. Bovenaan de pagina staat een duidelijke navigatie die je naar elke pagina brengt. Op de pagina’s zelf kan je dan alles gemakkelijk terugvinden omdat alles zeer duidelijk is weergegeven en niks verstopt zit of tussen verschillende boxen zit geperst.

Over de kleur, typografie en compositie valt eigenlijk niks negatief te vertellen. Er is een duidelijk contrast tussen de kleuren en mensen met kleurenblindheid gaan op deze pagina zeker problemen ondervinden. Zoals ik al zei gebruikt de website een persoonlijk lettertype wat het lezen nog aangenamer maakt omdat je ziet dat het echt persoonlijk is. Het lettertype is zeer duidelijk leesbaar en tegelijk heeft het een mooi design. De compositie is oook echt dik in orde, alles staat duidelijk op de website op een logische plaats en alles is gemakkelijk terug te vinden. Er is goed gebruik gemaakt van witruimtes wat het lezen nog aangenamer maakt.

Deze website is niet enkel handig om op te gaan als je naar het theater wilt, maar ook als je eens een goed voorbeeld wilt zien van hoe een website eruit moet zien en hoe je zelf een website kan opstellen. Zeker de moeite waard om eens door de pagina’s te scrollen.

456

Bronnen: Gorki

Auteur: Bram Carlier