Tegenwoordig moet je overal registreren, soms lukt het vlotjes maar soms duurt het ook even! Dit hangt af van hoe gebruiksvriendelijk de website is. Websites waar je vaak lang zal moeten registreren zal ik hieronder meer vertellen.

Een paspoort verlengen

ezgif-com-gif-maker

Zzzzzzz…

Als je een paspoort wilt verlengen, vraagt het de gebruiker heel veel tijd. De afbeelding hierboven telt wel 13 stappen en dit enkel om te registreren of jij dit bent. Achteraf moet u nog 5 grote stappen volgen…

Dit vraagt heel wat tijd maar is ook normaal bij dit soort formulieren. Je moet dit zeer aandachtig invullen zodat je geen fouten maakt, die kunnen cruciaal zijn.

Als je iets niet invult komt er een foutmelding, elke stap is dus goed gevalideerd. Informatie die je moet ingeven is soms niet duidelijk beschreven met woorden, daarom maken ze ook gebruik van foto’s met duidelijke aanduidingen. Typografie is saai, maar toepasselijk ze maken goed onderscheid van vraag en antwoord.

De meeste websites waar je snel op kan registreren vragen ze niet veel info. Enkel naam email en wachtwoord zou al voldoende kunnen zijn voor een website.

 

Auteur: Franky Tse

Bronnen:

http://makeagif.com/i/jRfcd0

https://passportapplication.service.gov.uk/ips-olc/