Onskebronn, is noors voor Wensput, en werd gemaakt door de duitse designer Sven Beyer. Deze LED installatie reageert op de voetstappen en het geluid van de voorbijgangers. Deze installatie was te zien in Oktober 2010 in het Station van Berlijn.

 

De grote techniek in deze installatie zijn de zware omstandigheden, deze werd namelijk op een parkeerplaats in Noorwegen geïnstalleerd, buiten in de koude en natte weersomstandigheden en dat voor enkele maanden. Voor de installatie moet men rekening houden dat de camera op een hoge mast gemonteerd is, deze kan schudden in de wind, er komt regen op de camera etc. Slechts enkele van de gewoonlijk gebruikte interactieve trucs kunnen worden gebruikt. Zo is de installatie alleen gevoelig voor lichaamsbewegingen , als je niet beweegt zullen de interactieve visuals snel verdwijnen. Ze hadden wat problemen met de duurzaamheid van de LED-panelen, maar ook met het gevaar van oververhitting en de problemen in verband met de hoge luchtvochtigheid buitenshuis. De vloer moest herhaaldelijk uit elkaar gehaald worden en door het defect van sommige panelen werd de installatie ook kleiner met verloop van tijd. De maker werd ook gevraagd voor de inrichting van de opening van de Olympische Spelen in Peking in 2008 met een grote LED vloer. Na de opening op 8 augustus, werd een deel van de  installatie  verscheept naar Noorwegen om de plaats van de eerder geïnstalleerde Onskebronn LED vloer te vervangen.

download

De eerste fase van de installatie duurde van januari tot juni 2008, als gevolg van het grote succes werd vervolgens het verlengd met de tijd september-december 2008 De LED-vloer had te kampen met een aantal ontwerp- en de productie problemen en werd gerepareerd in China. Na de reparatie werd de installatie naar Berlijn en andere steden in 2010 gebracht.

Website | Phase 7

Auteur: Katrijn Van den Brande