musescore1.png
Home – http://www.musescore.com

Musescore is een platform voor (amateur) componisten en muzikanten. Je vindt er zowel hedendaagse als klassieke muziek. Alle verschillende stijlen voor alle verschillende instrumenten.

 

musescore2.png
Home – http://www.musescore.com

Op het eerste zicht is de website zeer mooi en duidelijk. Je kan naar muziek zoeken, zelf uploaden of inloggen. Ook de rest van de homepagina is mooi en overzichtelijk. Er is een duidelijke structuur en er is goed gebruik van witruimtes.

 

musescore3.png
Sheetmusic – http://www.musescore.com

Maar wanneer ik dan naar muziek begon te zoeken werd ik wat teleurgesteld. Van de mooie homepagina is niets meer te herkennen want deze maakte plaats voor een lijst van muziekstukken die je ook misschien al kon terugvinden op een website van 5 jaar geleden. Er ontbreekt kleur, het is allemaal nogal wit en straalt niet de sfeer uit die op de homepagina terug te vinden was.

De website is bedoeld om muziek te delen en er plezier mee te maken, ik zou dit dan ook zo laten blijken op de website. Het is voor mij wat te droog, iets te stijf en serieus wanneer je verder dan de homepagina gaat.

 

Auteur: Mike Similon

Bron: http://www.musescore.com