Tijdens de Kikk festival waren heel veel nieuwigheden gepresenteerd op de Kikk-market. Onder andere de onak kano. Dit kan je overal met je meenemen, wat zeer handig is als je op reis gaat. Dit is een draagbare kano die je overal kunt gebruiken in rivieren etc. Het is momenteel een Kickstarter de nog op zoek is naar mensen die eventueel kunnen sponseren door de onak kano’s te kopen.

Ik was onder de indruk toen ik het met mijn eigen ogen zag. Een kano kwam in minder dan een paar minuten voor je ogen tevoorschijn uit een draagbare verpakking. De product wordt a.d.h.v. lasercutting gemaakt en het heeft een origami look. Ze hebben dit kano gemaakt om te kunnen reizen rond steden omdat een echte kano vrij veel weegt en moeilijk te transporteren is. Hier zie je een video waar je de kano in actie kunt bekijken :

De kano rijdt even goed als de traditionele kano’s en misschien zelfs sneller wegens het lichte gewicht dat de onak heeft. Het enige nadeel dat ik heb ondervonden was de prijs van onak. Ook al is onak een zeer toffe manier om te reizen, het is echt wel nog vrij duur. Misschien verandert dit in de toekomst maar als je graag een kano wilt meepakken op rei, dan raad ik  je zeker onak aan!

Voor meer informatie : http://onakcanoes.com/

auteur : Maziar Farhadipour