De naam van de website zegt het zelf, het is The World’s Worst Website Ever. Alles dat slecht is aan een website en het design van een website vind je op deze webpagina. Het is eigenlijk een soort parodie om aan te tonen hoe het duidelijk NIET moet.

De website maakt geen of bijna geen gebruik van witruimte. Het zijn gewoon verschillende blokken op elkaar gepropt met veel te veel kleuren die de ogen vermoeien en lettertypes die niet aangenaam zijn om op een website te lezen. Het plaatst rode test op blauwe achtergrond en omgekeerd, lichtblauw in combinatie met lichtgroen.

Ze hebben zelf een lijstje gemaakt met alle design errors die je op de website kan vinden. De makers van deze site proberen op deze manier duidelijk te maken dat webdesigners beter moeten opletten op bepaalde designs. Op de website zelf staat “TWWWE is a project to highlight errors in web design by breaking every single design rule imaginable.”

Hier is een screenshot van de website. Hieronder vind je een links naar de website en naar de lijst met alle design errors.

78

Bronnen:

theworldsworstwebsiteever

All design errors

Auteur: Bram Carlier