Als je je wilt registreren heb je graag dat dit snel gaat. De beste registratie is dan ook die dat niet langer dan een minuutje duurt. De volgende websites hebben dit begrepen.

Facebook

fb

De registratie van Facebook bestaat uit 7 korte vragen. Als je deze vragen rap even invult ben je al direct lid van Facebook en kan je beginnen met contacten te maken. Het is een mooi design en dit maakt het nog leuker om je even te registreren. Als je een nieuw account maakt duurt dit maximum 30 seconden. Het grootste voordeel is dat je zelf niet moet gaan zoeken naar het formulier, het staat gewoon op de homepage.

Google

yt

Google heeft het een beetje op dezelfde manier aangepakt dan Facebook. Het is heel kort en het design is ook zeer simpel waardoor het direct aanspreekt om in te vullen. Het enige waar ik een beetje problemen mee heb is dat je je telefoon nummer moet geven. Waarvoor hebben ze dit nodig?

Persoonlijk vind ik het design van Facebook mooier en ik zou dan ook rapper lid worden van Facebook dan van Google. Ze er zijn voor mij wel allebei in geslaagd om een goede en aantrekkelijke registratie te maken en dit is zeker belangrijk voor de sociale media.

Anderen zouden dit als voorbeeld moeten gebruiken.

 

Bronnen:

Facebook

Google

Auteur: Bram Carlier