De iPod, iPhone, iPad, …, het zijn allemaal producten waar je hoogstwaarschijnlijk over gehoord hebt. Het grote succes van deze producten is grootendeels te linken aan hun uniek design. In dit artikel krijgen jullie een korte blik op de Chief Design Officer bij Apple, Jonathan Ive.

 Wie is hij?

Jonathan, of Jony, Ive is een Britse industrieel designer en is tegenwoordig Chief Design Officer bij Apple. Hij is hoofd van zowel hardware als software design. Jonathan Ive is vooral bekend voor het designen van de meest bekende producten van het bedrijf: de MacBook Pro, iMac, MacBook Air, Mac mini, iPod, iPod Touch, iPhone, iPad, iPad Mini, Apple Watch en iOS. Enkele maanden geleden opende ook de eerste Apple Store door hem ontworpen, in Brussel.

This slideshow requires JavaScript.

Hoe gaat hij te werk?

Het werk van Jonathan Ive kan samengevat worden in één woord: eenvoud. Alles wat hij ontwerpt moet er eenvoudig uitzien. Zijn doel is om ervoor te zorgen dat de gebruiker geen besef heeft van alle problemen die voorkomen zijn bij de ontwikkeling van het product. Natuurlijk is dat helemaal niet eenvoudig, maar toch slaagt hij er telkens in ons te doen opkijken naar zijn prachtige producten.

ipod-classic.png

Waarom Jonathan Ive?

Jonathan Ive, is een designer die ik heel erg bewonder door het feit dat zoveel van zijn producten zo populair zijn. Het principe van eenvoud, dat hij gebruikt, is dan ook een principe dat ik zoveel mogelijk probeer na te streven in mijn designs. Mensen houden van eenvoud.

Auteur: Arthur Magnus

Bronnen:

Wikipedia

Telegraph