Op het eerste zicht hebben café’s niet veel te maken met design. Maar eens je er goed over nadenkt moeten alle café’s goed gecaterd zijn voor hun klanten.

Er zijn verschillende soorten café’s in deze wereld: de bruine kroeg, de cocktailbar, de discotheek,…
In de laatste jaren is er een nieuw soort café naar voor gekomen: het “Design Café”.
Alles aan het café van de bieren tot het menu en de kleren van de bedieners is tot in de puntjes gedesigned naar een bepaalde stijl. Vele van deze café’s hebben een modern jasje.
Een paar voorbeelden van in Brussel.

BBP is zeker geen gewone café, het is een brouwerij die zijn eigen bieren op donderdag, vrijdag en zaterdag verkoopt aan het gewone publiek. Hun “taproom” en stijl  zijn zeer modern, net als hun bieren. Ze experimenteren met smaken en met de kleuren op hun etiket. Er is zelf een “maak je eigen bier” contest die momenteel bezig is (tot 30 november). Ze baseren hun daar op ideeën van de gebruikers. Zij maken dan het bier.
Hun café is zo uniek dankzij het veranderende bord/menu op de muren. Hun website is ook modern en uniek.

BBP.png

De Monk is een icoon in Brussel, een oude bruine kroeg in een modern jasje. Vele speciale bieren, de beste spaghetti van België en de live muziek maken dit café tot een van de toppers in Brussel. Hun website brengt direct de sfeer van het café tot leven, zeker als je de speciale radio opzet. Hij maakt ook mooi gebruik van parallax scrolling.

mok.png

Brussel heeft over de 1000 café’s, dat is redelijk veel. Ik kan ze allemaal niet overlopen dus hier nog een paar aanraders (die ofwel geen website hebben, of een slechte website hebben): Au bon vieux temps: bruine kroeg, gezellig, maar duur.
Moeder Lambic: veel bieren goedkoop, hip
A la becasse: speciale bieren in toffe kruiken
La porte noire: speciaal ondergronds décor en vele bieren
Delirium: café met het meeste bieren ter wereld, duur en hyper toeristisch
Café bizon: gezellig, veel trappist en livemuziek
Bonnefooi: goede muziek, druk, toffe sfeer

Ik kan nog eeuwen spreken over café’s en bieren, vragen altijd welkom

-Auteur Kamiel Vijverman