De officiële website van het KIKK festival in Namen is een mooie website met een sterk design, althans dat dacht ik voordat ik er langere tijd écht naar moest kijken.

De site is gemaakt door Dogstudio, een gerenommeerde designstudio uit België die over het algemeen websites van een heel hoog niveau maakt. KIKK.be is ook zo’n website, alleen slaan ze de plank mis op één vlak; de leesbaarheid van de lopende tekst.

leesbaarheid

De homepagina is van uitstekend niveau op designvlak. Kleurgebruik, compositie en grafische elementen zijn mooi weergegeven. Wanneer er gescrold wordt, blaast de grote bol zelfs op. Een leuk detail.

De fout is te vinden op de pagina’s over de talrijke sprekers en faciliteiten die het festival te bieden heeft. Het contrast tussen de achtergrond en de lopende tekst is naar mijn mening niet hoog genoeg. Mensen die visuele beperkingen hebben, zullen hoogstwaarschijnlijk moeite hebben met het lezen van deze tekst.

leesbaarheid2

De beste oplossing lijkt mij om de tekst, net zoals bij de titels en korte teksten op de homepagina, wit te kleuren. Dit biedt een scherp contrast met de paarse achtergrond.

Persoonlijk vind ik dat desgin en functionaliteit hand in hand gaan. Mensen willen websites niet bezoeken als het design ronduit slecht is. Idem voor de functionaliteit.

Bron:
kikk.be

Auteur: Tyara Schetgens