Voor al de feestbeesten die dit lezen, zijn deze 2 discotheken waarschijnlijk niet onbekend. Als de Carré niet de bekendste discotheek is in Belgie dan zal dat Versuz zijn. We zijn hier niet om te feesten, maar we gaan beide website is van dichtbij bekijken volgens het AIDA-model.

Screen Shot 2016-11-28 at 12.12.31.pngscreen-shot-2016-11-28-at-12-12-38

Attention

De homepagine van Versuz is uniek, maar niet iedereen denkt hetzelfde erover. Ze tonen direct alle evenementen die nog plaats moeten komen, dit is zeer gebruiksvriendelijk want als iemand op hun website gaat is dat om een evenement op te zoeken. Maar ik vind dat er veel te veel op staat en niet genoeg praktische informatie. Je bent verplicht het hamburger menu te openen om meer info te krijgen.

Qua sfeer en kleurgebruik vind ik die van de Carré beter, ze maken gebruik van sfeerbeelden in zwart/wit, dit zorgt ervoor dat het een disco lijkt. Een catchy slogan zorgt voor creativiteit, en ze maken gebruik van een duidelijke Typografie. De huis stijle van de Carré lijkt ook veel professioneler.

 

Interest

Versuz maakt gebruik van een handig hamburger menu met een duidelijke structuur van hun navigatie. Terwijl de Carré een simpele navigatie gebruikt. Deze navigatie vind ik efficiënter en gebruiksvriendelijker als die van Versuz. Als je de hamburger openklapt dan zie je de homepage nietmeer. Bij de Carré heb je steeds een mooi overzicht van op welke pagina je zit. Ook heeft de Carré goed gedacht aan de UX van de klant. Wat zoeken ze het meest op en wat is belangrijk. Zo zie je dat je bij de Carré al u info kan terugvinden in hun navigatie.

 

Desire

De verwachtingen van een gebruiker is om zo snel de informatie terug te vinden die hij moet weten. Maar dat is ambetant als hun website traag werkt door al de dynamische effecten. Bij Versuz heb ik zo’n soort gevoel dat alles trager gebeurt als bij de Carré dit omdat er veel teveel animatie is bij Versuz.

 

Action

Op eerste zicht geeft de website van de Carré veel meer uitstraling en rust, terwijl er bij de website van Versuz veel info tegelijkertijd te zien is. Dit kan de gebruiker afleiden. Het belangrijkste van deze websites is zijn volgende evenement aantonen op een zo efficiënte en duidelijke manier! De Carré heeft dat goed gedaan door altijd de 3 volgende evenementen weer te geven op hun beginscherm. Bij Versuz ligt de attentie op teveel andere evenementen. Maar ze zijn wel chronologisch geordend.

 

Besluit

Ik vind de website van de Carré veel overzichtelijker en duidelijker als die van de Versuz, omdat ze een stijle hebben doorgetrokken tot het einde. Ze werken vooral met zwart/wit, dit vind ik toepasselijk aangezien het over een website gaat van een discotheek.

De website van Versuz bevat veel te veel animatie en moet vaak grote bestanden ophalen van de server wat voor een trage server zorgt. Elk internetgebruiker haat om te wachten achter een geladen scherm!

Carré maakt gebruik van een mooie een schreefloos typografie waar ik echt fan van ben “Raleway”. Hun navigatie is ook veel beter als die van Versuz.

 

Auteur: Franky Tse

Bronnen:

http://www.carre.be/nl

http://www.versuz.be/nl/