Brandon Rike is een grafisch ontwerper Ohio. Hij studeerde aan het departement design in de Sinclair Community College. Ik heb hem leren kennen via een van zijn werken. Brandon heeft namelijk het design van het album Blurryface van de groep Twenty Øne Piløts bedacht. Wat mij inspireert is dat Brandon echt geeft om het werk dat hij maakt en er echt een boodschap in zit. 

Portfolio

Brandon heeft naast Twenty Øne Piløts designs gemaakt voor andere bekende artiesten als Fall Out Boy, Thirty Seconds To Mars, Panic At The Disco, Justin Timberlake en vele anderen. Hieronder zie je enkele T-shirts die hij heeft gedesigned.

BrandonShirts.png

http://brandonrike.com/work#worktype=merch

 

Naast T-shirts heeft Brandon ook logo’s gedesigned.

brandonlogos.png

http://brandonrike.com/work#worktype=logos

Blurryface

Screen Shot 2016-11-28 at 16.45.12.png

Foto van Brandon’s blog.  

Mijn favoriete werk is absoluut het album Blurryface van Twenty Øne Piløts. Blurryface is de naam van een karakter verzonnen door de zanger Tyler Joseph. Het staat voor alle onzekerheden die iemand kan hebben. Die onzekerheden zijn dan een soort tweede persoonlijkheid die het soms is overneemt. Maar Blurryface heeft meerdere lagen. Hij kan voorgesteld worden als droevig, kwaadaardig, boos en bedrieglijk.

Het verhaal van Blurryface is niet zwart wit. De kleur rood krijgt ook een rol. Rood staat hier voor passie, agressie en angst. En dat zijn exact de kleuren die Brandon verwerkt heeft in dit design. Daarnaast hield hij rekening met visuals die bij de liedjes passen en de fanbase van de groep. De Skeleton Clique. Iedere beslissing die Rike nam had een bepaalde reden. En dat kan je zien aan het prachtige resultaat.

top-mainsetFoto van Brandon’s blog.  

Wil je het volledige verhaal achter dit album lezen? Of ben je benieuwd naar andere werken van Brandon Rike? Check dan zeker zijn website!

Auteur: Mégane Marchal