Registreren op een website is niet altijd zo simpel als het zou moeten zijn. Sommige websites slagen erin een systeem te maken dat de gebruiker eerder afschrikt dan verwelkomt. In deze post ga ik 2 websites bespreken die volgens mij geen goed aanmeldsysteem hebben op hun website.

 

Autocad

Autocad is een programma dat je kunt downloaden op de website van Autodesk. Voor je kunt downloaden moet je eerst een account aanmaken.

2.PNG

Wanneer je op ‘maak een account’ klikt krijg je een venster waar je 2 dingen moet invullen. Je land en de manier waarop je deze software zal gebruiken. Ik dacht eerst dat ik na deze stap meteen mijn software zou kunnen downloaden, maar er kwam hierna een venster met nog heel wat vakjes om info in te vullen. Dit vond ik een beetje irritant maar heb dat ook ingevuld. Na de info in te vullen kom ik op een pagina waar ik nog meer info moet invullen. Er is nergens te zien aan welke stap ik zit, of hoeveel stappen er nog zullen zijn. Dit vond ik geen goed systeem, het liet me bij elke stap denken: ‘hoeveel stappen zouden er nog zijn?’. Na deze stap kon ik dan toch uiteindelijk mijn software downloaden. Het design van het formulier zelf vond ik leuk, het gaf een rustig gevoel.

Ik zou zelf er zeker voor zorgen dat je kan zien aan welke stap je zit, en hoeveel er nog zijn. Dat geeft mensen een doel terwijl ze het formulier invullen. Dit zal er voor zorgen dat mensen het formulier volledig invullen en niet wegklikken.

 

MPGH

MPGH is een website voor mensen die goed kunnen coderen, en dit willen delen met anderen. Deze site bevat hulptools en andere software voor games. Deze kunnen functies bevatten die de developers van games niet hebben toegevoegd aan het spel, of functies die er wel zijn aanpassen.

1

Op deze site kun je ook een account aanmaken. Je moet heel wat informatie invullen. Naam, email, geslacht en zelfs tijdzone. Ik vind dat veel van de info die ze vragen compleet nutteloos is. Ze zouden zich beter houden tot de info die echt nodig is. Het design van het inlogforum is niet mooi. De hele website is maar grauw en dat spreekt niet echt aan. Onderaan moet ja dan nog heel wat selecties maken of je bepaalde emails wilt krijgen of niet. Het zou handig zijn dat ze niet allemaal standaard aangevinkt staan.

Het grootste probleem is dus dat deze website te veel onnodige info vraagt. Tijdzone? Geslacht? Dit is info dat voor deze website niet van belang zijn, en zouden dus ook niet gevraagd mogen worden.

 

 

Auteur: Bauwens Ruby

 

 

Bronnen:

http://www.autodesk.nl/

http://www.mpgh.net/