SilverlakeVOICE_Julien-Nonnon_7.jpg
Julien Nonnon

Julien Nonnon is een Franse artiest en medeoprichter van de studio Le3. De Franse artiest doet voornamelijk aan video-mapping op stedelijke elementen. Hij maakt gebruik van een videoprojector en een grafische tablette om op muren en stedelijke architectuur zijn personages, mensen en dieren te projecteren.

Hij realiseerde al verschillende artistieke Street-Art projecten, Kinetische installaties, digitale creaties en Video-Mapping projecten.

Hij werkte ook mee aan verschillende artistieke projecten waarbij hij zijn kinetische installaties, digitale creaties en video-mapping verwikkelde. Julien Nonnon speelt ook graag met de regels en codes uit de mode met als doel de conformiteit en tekort aan individualisme op modevlak aan te halen en te bekritiseren maar steeds met een humoristische toets.

Julien combineert vaak street-art met video-mapping omdat hij graag op zoek gaat en gebruik maakt van zijn eigen tools om flexibiliteit en simpliciteit te kunnen bewaren. Zelf zegt hij dat hij zich vrij wilt voelen tijdens de uitvoering van zijn projecten en wil kiezen waar en wanneer hij die projecten uitvoert.

Safari Urbain

Safari Urbain is een van Juliens projecten die hij in 2011 realiseerde. Hij projecteert personages (dieren) gekleed als Parijse fashionista’s in de straten van Parijs. Hij beschrijft zijn Safari Urbain als een reflectie en visie over modetrends en de street-art.

Le Setter et le Cavalier King Charles
Safari Urbain in Paris by Julien Nonnon
silverlakevoice_julien-nonnon_1-750x500
Safari Urbain in Paris by Julien Nonnon

 

 

Holofighters

Met zijn studio Le3 creëerde Julien het project Holofighters, een street gaming project met een actuele geopolitieke context. In een gereinterpreteerde versie van Street Fighter II nodigt Le3 voorbijgangers uit om Barak Obama tegen Vladimir Poetin te laten vechten in het hartje van Parijs.

Andere projecten van Julien Nonnon zijn: #le_baiser, Kanye West Viewing Famous in Paris en Tribute to Edith Piaf – 100 years. Ook met studio Le3 realiseerde Julien andere interessante projecten.

le_baiser18-MARILOULOUKA-.jpg
#Le_baiser by Julien Nonnon
back-to-the-future-orlando
Back to the Future by Julien Nonnon

Ik vind Julien Nonnon een interessante artiest en designer omdat zijn werken en projecten de aandacht trekken. De beelden die hij via video-mapping projecteert zijn groot en goed zichtbaar maar ze bevatten ook een boodschap of een visie die de toeschouwers zelf kunnen achterhalen of invullen. Esthetisch vind ik zijn werk zeer mooi maar vooral ook inhoudelijk intrigerend.

Auteur: Wendy Vanden Meerssche

Bronnen:

Studio Le3

Silverlakevoice

Julien Nonnon