Een eerste website die heel gebruiksvriendelijk is de website Kick My Habits. Dit is een interactieve website die berekend hoeveel je “bad habits ” je kosten. De website is helemaal geanimeerd, zit vol met leuke transitions en zorgt hiervoor voor een leuke user experience.

De website is gemaakt door UX designer Bryan James en heeft op een originele manier het onderwerp voorgesteld.

AIDAS

Attention

De website trekt meteen je aandacht en je bent benieuwd naar wat er volgt. De combinatie van de illustraties, het lettertype en transitions zorgt voor een mooi geheel.

Interest

Het onderwerp van de website is om je op de hoogte te brengen van je slechte gewoontes. Dit heeft Bryan James bereikt door te bereken hoeveel je wekelijks uitgeeft aan bijvoorbeeld alcohol, sigaretten, fastfood… De designer heeft dit op een leuke en orginele manier bereikt.

Desire

De website bestaat uit verschillende onderdelen om te bereken hoeveel je maandelijks uitgeeft. Per onderdeel krijg je ook te zien in welk percentage je zit van de mensen die bijvoorbeeld wekelijks £15 uitgeven tijdens het uitgaan.

Action

Bij het openen van de website kan de gebruiker direct interactief de website verkennen.

Satisfaction

De gebruiker is zeer tevreden met de interactie van de website. De website spreekt aan en motiveert de gebruiker om de website verder te verkennen. Het is een leuke en interactieve website.

Het is zeker de moeite om zelf eens de quiz af te leggen.

Auteur: Evelyn De Cock