Als je online computer onderdelen wilt kopen, dan komt de website Alternate al snel naar boven. Maar wat velen dan niet beseffen is dat CoolBlue ook een deel heeft om computer onderdelen te bestellen. Maar welke is nu gebruiksvriendelijker?

Laten we beginnen met Alternate.

alternate1

Zoals u hier kunt zien, ziet de website er nogal verouderd uit. Dat is omdat deze ook verouderd is, maar ze is wel functioneel. Maar om je weg te vinden door de verschillende tabs naar een specifiek onderdeel moet je wel gaan zoeken.

alternate2

Eenmaal dat je dan op de pagina zit waar je onderdeel zich zou moeten bevinden, krijg je nog meer opties, maar deze zijn nogal weg gestoken in de extra menu die nu tevoorschijn komt links van het scherm. Zoals aangetoond op volgende afbeelding.

alternate3

Het begin scherm van Coolblue krijg je onmiddelijk een hoofd navigatie en een extra navigatie. Je krijgt een veel duidelijker overzicht van wat er te vinden valt van onderdelen.

coolblue1

Eenmaal je zoekt naar het onderdeel dat je wil kopen, is het ook onmidellijk veel duidelijker welke soorten en verdere onderverdelingen er zijn.

coolblue2

Waar je bij Alternate dus een hele tijd voor moet zoeken, wordt bijna helemaal in je handen gegeven op de website van Coolblue. Maar Coolblue is niet gespecialiseerd in computer onderdelen terwijl Alternate dit wel is. Maar Alternate heeft ook wel meer dan enkel computer maar heeft wel allemaal te maken met electronica. bij Coolblue kun je meer dan enkel electronica vinden, zoals goederen die handig zijn voor op reis of voor in de tuin.

 

Doordat Alternate zich heeft gespecialiseerd in electronica en dan vooral in computers, heeft het een veel groter aanbod voor computers en computer onderdelen en dergelijke. Terwijl je bij Coolblue een veel ruimere aanbieding van soorten producten krijgt, zijn je aanbiedingen binnenin een categorie beperkter.

Auteur: Bram Moons