Kleurgebruik en typografie zegt veel over je website. Lijkt de website professioneel of het door een amateur gemaakt? Is de website voor een wijd doelpubliek bedoelt, of eerder voor een rijkere elite? Is het product dat aangeboden wordt een luxeproduct? De website van het Empire State Building in New York City heeft hier veel tijd ingestoken. 

De website van het Empire State Building ziet er prachtig uit. De website van het Empire State Building wilt mensen informeren over een bezoek aan het gebouw en hen tickets verkopen. Persoonlijk vind ik deze website zeer mooi gemaakt. We gaan eens dieper kijken naar de website.

Kleurgebruik 

Eerst kijken we even naar het kleurgebruik. Het eerste beeld dat we krijgen wanneer we naar de website van het Empire State Building surfen, is een donkere website. De navigatiebalk is zwart-grijs en de foto’s zijn allemaal nachtfoto’s van het gebouw.

Het lettertype is wit voor een duidelijk contrast met de donkere achtergrond. Het goud is een tweede lichtere kleur dat rijkdom en prestige uitstraalt. De gouden knoppen hebben een gradient gekregen, waardoor ze op echt goud lijken. Het goud springt uit en heeft een duidelijke call to action.

knipsel2

Als we echter verder naar beneden scrollen, zien we snel dat niet heel de website zo donker is opgemaakt. We zien een beige achtergrond met een donkere voorgrond. De website wisselt duidelijk af tussen donkere achtergrond met lichte voorgrond en het omgekeerde.

knipsel

Als we de hele website bekijken, zijn er drie kleuren die vaak terugkomen; beige, donkergrijs en goud. Het beige en het grijze gedeelte zorgt voor een mooi contrast tussen light en donker zonder naar zwart en wit te gebruiken. De gouden kleur wijst op rijkdom, succes, kwaliteit en prestige. Een bezoek aan het ESB is niet voor iedereen weggelegd.

Typografie

Het lettertype dat ze over heel hun website gebruiken is Proxima Nova regular. Dit is een sans-serif lettertype. De website heeft geen lange blokken tekst, dus een font met serif is niet nodig. Proxima Nova is een duidelijk lettertype met geen overbodige lijnen en versieringen. De website zet alle navigatie en hoofdingen in kapitalen. Ook wordt er geregeld met het gewicht van het lettertype gespeeld.

knipsel

 

Al bij al is deze website zeer aangenaam om te bezoeken. De kleuren zijn prettig om naar te kijken, het lettertype is duidelijk leesbaar en de website vertelt duidelijk wat het van je verwacht. Dit is een website waar nog veel andere websites van kan leren.

Auteur: Ruben Junius