Een goede registratie pagina is de eerste belangrijke stap in het UX. Als de bezoeker van je app/website niet geregistreerd geraakt maakt de rest van je mooie design niet zoveel meer uit.
Ik ben in mijn zoektocht naar mooie voorbeelden van een goed UX design omtrent de registratie 2 websites tegengekomen die ik graag met jullie zou delen.

 

Netflix

netflix.png

Bij het bezoeken van de website word je direct begroet door deze mooie banner. Er is slechts 1 knop, om 1 maand gratis te registreren. Het probleem met Netflix zou zijn dat men het aanbod niet kan verkennen zonder te betalen. Hiermee vermijden ze dat probleem.

De gratis registratie verloopt heel simpel. Gewoon je plan kiezen, email en paswoord invullen en betalingsopties selecteren. Er staat ook heel duidelijk dat je pas na de eerste maand in factuur word gebracht. Geen onduidelijkheden dus.

Deze registratie is zeer kort en simpel als je de juiste en wel te verwachten gegevens bij de hand hebt. Dit is hoe het moet.

Twitch

Als tweede voorbeeld heb ik twitch gekozen. Hun registratieproces is zo simpel mogelijk. Gewoon de gevraagde velden invullen en de activatie email openen.

twitch

Hoe simpeler, hoe beter.

Bronnen:

https://www.netflix.com/be-en/

https://www.twitch.tv/

Auteur: Jordy D’Hoker