dali2

In het Dali Museum in Florida worden dromen van Salvador Dali werkelijkheid. Salvador Dali was een Spaanse schilder die bekend is voor zijn surrealistische schilderijen. Hij leefde in zijn eigen droomwereld en had veel interesse in dromen.

Het Dali museum heeft een fantasierijke virtual-reality ervaring, “Dreams of Dali”, gelanceerd als eerbetoon aan het ‘Archeological Reminiscence Millet’s Angelus’ schilderij uit 1933. Dali had veel liefde voor zijn droomwereld en nu kan je zelf meekijken in de surrealistische geest van de schilder waarin zijn landschappen en schilderijen tot leven komen. Samen met de 360 video hebben ze in het museum ook voor een sound design gezorgd waarvan ze denken dat die in overeenstemming zou zijn met wat Dali in het hoofd zat. Wanneer je de Oculus Rift VR-bril aandoet kom je in een uitgestrekte woestijn terecht die uit dromerige vormen zoals olifanten, menselijke vormen in steen, … bestaat.

Dali1.png

Dit project werd door het digitale reclamebureau Goodby Silverstein & Partners met de samenwerking van het Walt Disney Family museum in San Francisco gemaakt. Hieronder is er een korte video waarin je zelf de surrealistische wereld van Dali kan ontdekken.

Virtual Technology helpt de toeschouwers om meer te ontdekken. Het heeft de kracht om nieuwe ervaringen over kunstwerken te geven. Het geeft ons een diepere kijk in het leven van schilders en laat ons in dit geval mee dromen waardoor de gevoelens sterker worden. Kunst in combinatie met technologie moet vaker gebruikt worden want het leert ons om kunst te appreciëren op een nieuwe manier.

Bronnen :

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Video

Poppr

VRscout