bosevsbeatsbydre.jpg

Beide merken zijn gekend in de wereld van dure hoofdtelefoons. Bose streeft naar een betere geluidskwaliteit in hun slogan terwijl Beats meer geeft om het design in combinatie met geluidskwaliteit.  Elk logo maakt gebruik van de premium kleuren zwart en/of wit die een luxueuze draai geven aan hun merk.

bosevsbeatssites

Wat er opvalt is dat beide homepagina’s veel details gemeen hebben. Zo zie je dat ze een clean overzicht en structuur/compositie hebben. De navigatiebalk bij Bose is vastgezet wanneer je scrolt en heeft ongeveer dezelfde inhoud zoals bij die van Beats. Het goede aan dat van Bose is dat je ook rechtstreeks naar de winkelmand kan navigeren via het icoon en ook dat je de mogelijkheid hebt om naar service te gaan. Een meerwaarde aan de navigatiebalk van Beats is dat ze ieder product weergeven met een afbeelding.

Beide gebruiken catchy slogans in hun afbeeldingen. Beats kiest voor een slideshow waar ze haar merk populariseert door celebrities weer te geven die Beats-producten gebruiken.
De producten onder de hoofdafbeelding zijn bij Bose in kaders verspreid terwijl de site van beats kiest voor geen randen en scheidingslijnen.

Als je een product wenst te kopen merk je op dat zowel Bose en Beats dezelfde ronde knopvorm gebruiken in de eerste grote afbeelding in het midden. Bij Beats valt deze knop meer op door de rode felle kleur. Bose geeft op de homepagina bij elk product direct de prijs mee en de rating terwijl Beats de keuze geeft om eerst te ontdekken of direct te bestellen.

product-vs-product

Als je een product kiest zoals een kleine luidspreker, zie je dat ze met de concurrentie rekening gehouden heeft i.v.m. de prijs en ook hier de structuur boven. Beide hebben een 5-sterren rating met kleine beschrijving en er is keuze onder 3 kleuren. Beats heeft een ruimer bod van perspectieven bij de foto’s. De kenmerken of specificaties worden bij Bose in twee kolommen verdeelt terwijl Beats volle kolommen gebruikt.

Ik vind persoonlijk de Bose site handiger om te gebruiken want daar is meer over nagedacht en lijkt meer gebruiksvrinedlijker. Het zou nog een paar verbeteringen nodig hebben zoals meer foto’s bij plaatsen waarbij enkel de naam van het product staat. Ook zou ik bij elke aparte pagina van het product de twee kolommenstructuur naar 1-kolommenstructuur herleiden.

De Beats site is zeker de winnaar in sprake van design. Deze is meer gebaseerd op stijl van de site van Apple sinds dat Apple nu Beats bezit. De foto’s hebben geen kaders en waar er normaal een scheidingslijn zou staan staat er geen wat juist het mooier maakt. De site heeft wel nood aan een andere navigatiebalk en zou de ontdek- en en koopknop moeten samenvoegen in één knop.

Ik verkies Bose omdat ze meer gericht zijn op geluidskwaliteit maar de dit betekent niet dat Bose beter is als Beats. De laatste Beats koptelefoons zijn even goed en hebben awards van cnet.com waar Bose zijn focus daar niet op legt. De sites concurreren even goed.

Auteur: Markian Vroublevsky

Bronnen:

https://www.bosebelgium.be/nl_be/index.html
https://www.bosebelgium.be/nl_be/products/speakers/wireless_speakers/soundlink_mini_ii.html#v=soundlink_mini_ii_copper_AT_BE_CH_DE_FR_LU_IT_NL
http://nl.beatsbydre.com/#
http://nl.beatsbydre.com/nl/speakers/ML4M2.html