Ik had het in mijn vorige post over Wim Delvoye maar ik zal het hier hebben over zijn website exclusief!

wim site.pngHomepagina

De website van Wim is volgens mij interessant. Wat ik meteen opmerkte op zijn website is dat er op zijn homepagina alleen maar een prent aanwezig was. Deze heeft namelijk een bepaalde nut. De werken van Wim zijn namelijk gebonden aan de gebouwen op het prent. Dit zorgt natuurlijk voor een interessante navigatie experience. Daarbij vind ik de stijl van het prent zeer aantrekkelijk door het retrospel-achtige stijl, wat ik erg apprecieer. Wanneer we op 1 van de gebouwen kliklen komen we meteen terecht op het onderdeel “WORK” van het gekozen project.

wim-site-2WORK-pagina

Zijn workpagina is zeer klassiek met een gallerij achtige presentatie van zijn werken met een hover-effect op de prentjes. Met de homepagina zijn dit volgens mij de mooiste pagina’s van zijn website. De andere pagina’s zijn volgens mij niet echt impressief. Vooral het “ABOUT” pagina dat volgens mij veel te lang is en weinig gestijld is op vlak van typografie en kleuren, de hiërachie is wel duidelijk.

 

Pluspunten & Minpunten

+Originale homepagina

+Duidelijke tekst hiërarchie

+Makkelijk weg terugvinden

+Goeie gallerij

 

-Navigatie met gebouwen is niet erg duidelijk genoeg (ik wist bijvoorbeeld niet meteen dat dit een navigatiesysteem was)

-Te veel op elkaar gepropte tekst in “ABOUT”

 

Eigen mening

Ik vind de website van Wim vooral interessant door zijn homepagina en zijn manier van zijn werk te presenteren. De rest van zijn website is volgens mij klassiek en niet echt speciaal

Website

 

Auteur: Sebastien Bacs