In deze post ga ik jullie 2 voorbeelden tonen van vaak voorkomende registratie form fouten. Het eerste voorbeeld is van de website ReadOz.

readoz

Bij deze website kan je kiezen om in te loggen via je social media account of een account aan te maken via je e-mail adres. Dit is niet slecht. Maar waar ze in de fout gaan is door het registratie formulier erg lang te maken. Je kan zien dat meer dan de helft van wat je kan invullen optioneel is. Met andere woorden hoef je dus meer dan de helft van deze tekstvelden niet in te vullen. Het zou dus beter zijn dat ze deze gewoon weg laten. Want een lang registratie formulier kan veel gebruikers afschrikken. Ze kunnen je dan later na dat je jouw account hebt gemaakt nog de optie geven om deze gegevens in te vullen.

Bij het tweede voorbeeld zien we duidelijk een fout in het design.

giant-form-gutter

Hier is de fout, dat er veel te veel plaats is tussen het label en het tekstveld. Doordat ze zo ver uit elkaar staan wordt het moeilijk om te zien welk label bij welk testveld hoort. Het zou dus gemakkelijk zijn als het dichter bij elkaar stond, of als het tekstveld onder het label stond. Ook staat de tekst van de radiobutton te dicht bij de radiobutton maar dit is een klein foutje.

 

Auteur: Michiel Moens

Bronnen:

http://badforms.com/forms/bad/page/2/

https://www.readoz.com/#/signup