ASCII prints maakt grafische posters bestaande uit keyboard karakters.
Voor 25,- kun je al een van hun typografische kunstwerken aan je muur hangen.

Maar ze fleuren niet alleen je muur op met hun kunst, ook hun website speelt met typografie.
Zo doorbreken ze bijvoorbeeld de gedachte dat het monospace lettertype ‘not done’ is. Sterker nog, ze gebruiken het in de beschrijving van hun producten.

typografie

Hoewel het meestal geen goed idee is om een monospace lettertype te gebruiken voor lopende tekst, werkt het wel op deze website. Waar anderen het er amateuristisch, saai of onleesbaar uit laten zien, gebeurt het tegenovergestelde bij hen. Het zorgt voor een frisse, jonge uitstraling die erg naar de ‘ASCII’-stil neigt. Gezien de mooie site is het dus niet gek dat deze posters als zoete broodjes over de toonbank vliegen.

typografie2

Naast het goede gebruik van lettertypen, is er ook goed gebruik van witruimte en achtergrond. Hier zien we bijvoorbeeld een bureau op de achtergrond van de productpagina om de illusie te creëren dat de print daadwerkelijk aan de muur hangt in een kantoor.

Van dit soort sites valt veel te leren. We moeten namelijk niet gewoon braaf alles accepteren wat zogezegd “algemeen geaccepteerd” is. Het beste is om deze concepten op de proef te stellen en ermee te spelen, zodat we uiteindelijk tot nóg betere en creatieve eindproducten kunnen komen.

Bron:
https://asciiprints.com/

Auteur: Tyara Schetgens