Het is iedereen wel al overkomen. Je bezoekt een website en er wordt je gevraagd om een account aan te maken. Het is niet altijd even makkelijk, en het neemt vaak teveel tijd in beslag. Maar in het volgende artikel zullen twee voorbeelden gegeven worden van websites waar een account aanmaken een kwestie van seconden is.

WIX en Weebly zijn twee platformen die de gebruiker de mogelijkheid geven om op een makkelijke manier een mooie website te ontwikkelen. Deze twee platformen hanteren het principe van “less is more” voor hun registratie.

WIX

wix-sign-up-1

 

Een account aanmaken op WIX is heel eenvoudig, je geeft twee maal je mailadres in en je wachtwoord en drukt op sign up. Meer dan dat hoef je niet te doen, je account is gemaakt en je bent klaar om een website te maken. Als je op de sociale netwerken Facebook of Google+ zit is het zelfs nog eenvoudiger: een klik op een knop en je bent ready to go.

Weebly

Weebly Sign Up 1.png

Weebly gebruikt hetzelfde principe. Je kan eveneens zowel met sociale netwerken als met een registratieformulier registreren. Het formulier is zoals bij WIX zeer eenvoudig, je hoeft enkel je naam, mailadres en wachtwoord in te typen en op de sign up knop te drukken.

Conclusie

Deze websites hebben zeer eenvoudige registratieformulieren waardoor een account aanmaken geen struikelblok meer is voor de gebruiker. Een registratieformulier moet zo weinig mogelijk informatie bevatten en moet zo straight to the point mogelijk zijn. Dit doen deze twee websites perfect en het integreren van sociale netwerken als registratiemogelijkheid maakt registreren een plezier.

Auteur: Arthur Magnus

Bronnen:

http://www.wix.com

https://www.weebly.com