Monochrome is een creatieve studio in Paris gespecialiseerd in 3D en virtual reality producties. Hun website is een goed voorbeeld van hoe minimalistisch design en compositie de ideale ingrediënten zijn voor een gebruiksvriendelijke website.
Hieronder ga ik toelichten welke aspecten van hun website ik nu juist zo goed vind.

1. Veel ademruimte

Veel websites proberen zo veel mogelijk informatie op hun website te zetten als mogelijk. Elke pixel moet “nuttig gebruikt” worden. Hoewel dit in eerste instantie een goed idee lijkt, is dit meestal totaal niet het geval. Bezoekers zijn op zoek naar nuttige informatie, die bedolven ligt onder bergen van nutteloze informatie.

typografievoorstel3

Monochrome heeft voor een heel minimalistische aanpak gekozen. De informatie is egaal over de webpagina verspreid, waardoor de bezoeker uitgenodigd wordt om te scrollen en de grafische elementen in zich op te nemen. Zo wordt het bezoek aan de site een leuke ervaring, geen saaie taak die volbracht moet worden.

2. Mooie grafische elementen

De grafische elementen, zoals beelden, die gebruikt worden zijn geheel in stijl en van hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat de hele website in één soortgelijke huisstijl blijft

typografievoorstel4

Ook naast deze beelden is genoeg witruimte om te zorgen dat alles voldoende ademt.

3. Typografie

De gebruikte typografie is leesbaar, maar voelt ook modern en strak aan. Het contrast tussen de tekst en de achtergrond is daarnaast sterk. Dit geef het geheel een machtig uiterlijk.

Verder stoort typografie en beelden elkaar niet. In tegenstelling juist, ze complementeren en geven elk een visuele ‘boost’.

typografievoorstel

Conclussie

Hetgeen van Monochrome te leren valt, is dat goed design niet altijd veel elementen vereist. Vaak is de afwezigheid van deze elementen juist wat een design sterk maakt.
Uiteraard moet hierbij niet overdreven worden, maar van deze creatieve studio valt veel te leren!

Bron:
http://www.monochrome.paris/

Auteur: Tyara Schetgens