Ben je opzoek naar de ware? Wil je gebruik maken van een app? Dan moet je zeker en vast de volgende apps NIET gebruiken en wel hierom.

Speeddate Swipe

swipe1

De eerste indruk ziet er oké uit. Grote foto, je ziet direct waar je moet starten of als je al lid bent kan je op “already a member” klikken. Hier loopt het nog niet mis. We gaan verder. Hier moeten je kiezen welk geslacht je bent en naar welk geslacht je opzoek bent. Maar eenmaal bij de postcode aangekomen loopt het mis. Hier kan je enkel Amerikaanse zipcodes invoeren. Waarom kan je dan deze app zelfs downloaden hier in België? Grote fout die heel makkelijk valt op te lossen in de code.

Na een Amerikaanse zipcode in gegeven te hebben kunnen we verder. Je vult alles in, alles lijkt normaal te verlopen. We komen op een scherm waar je kan kiezen uit bepaalde zaken zoals afkomst en andere dingen. Klikken we op volgende komt er ineens een pop-up dat je vertelt dat je gebruikersnaam onjuist is. Deze check kan toch wel uitgevoerd worden terwijl je je gebruikersnaam intypt zeker? Wederom een grote fout van de ontwikkelaars. De zin om te daten valt direct helemaal weg. App afsluiten en instant verwijderen!

 

Grindr

Grindr staat gekend als een datingapplicatie voor homoseksuele mensen. Een account hier aanmaken loopt niet van een leie dakje.

Je komt eerst uit op een startscherm, heb je reeds een account? Vul dan je emailadres en paswoord in. Nieuwe gebruiker? Klik op “create account” en ga verder. Eenmaal alle gegevens ingevuld en een paswoord ingetypt te hebben, moet je ineens inloggen met je itunes account. Dit is een vreemde wending en zeker niet alledaags. Waarom doen de ontwikkelaars dit? Om nog extra informatie te vinden over je? Ik vond het maar iets eigenaardig en heb de app onmiddellijk verwijderd. Dit is dus een zeer slechte manier van registreren.

 

Wat nu?

Help? Zijn alle datingapps nu echt zo slecht? Natuurlijk niet, er bestaan duizende datingapps die wel degelijk voldoen aan alle voorwaarden. Maar het allerbeste om mensen te ontmoeten is weg gaan van je scherm en buiten komen! 😉

 

Auteur: Sam Goeman