vimeo-icon

Vimeo is een website waar gebruikers video’s kunnen bekijken, uploaden en delen. Op de website is er een gratis versie of meerdere betalende (professionele) versies die gebruikt kunnen worden als de gebruiker zijn account wilt upgraden.

Wanneer een gebruiker zich wilt laten registreren om video’s te kunnen uploaden komt die eerst op de homepage van de website terecht waar een grote slider is en meerdere video’s die kunnen worden bekeken. Als die een account wilt volgen of commentaar op een video zetten moet die zich eerst registreren.

vimeo

Bovenaan op de menubalk kan men zich laten registreren bij “JOIN”. Het is zeer duidelijk aangeduid want het is het enige die een groene achtergrondkleur heeft.

Vimeo1.png

Wanneer je erop drukt komt de gebruiker op een nieuwe pagina met een animatie van verschillende mooie landschappen op de achtergrond. In het midden is er een zwarte transparante kader waar die zich kan registreren. Het ligt in het centrum van de pagina waardoor het alle aandacht trekt. Er wordt de keuze gegeven om met Facebook in te loggen maar dat is niet verplicht zoals op sommige websites. Er zijn 3 verplichte velden om in te vullen : naam/voornaam, e-mailadres en paswoord. Als je op ‘Join with email’ drukt wordt je meteen ingelogd en kan je starten.

Het is een korte en simpele registratie die het niet te moeilijk of lang maakt met meerdere (verplichte) velden zoals adres, vraag naar interesses, … die ook niet altijd nodig zijn. Hier is het enkel nodig om 3 velden in te vullen en kan men daarna direct aan de slag.

Bronnen :

Icon

Website