Registreren op een website is niet altijd even leuk. Soms is het overdreven ingewikkeld, en soms vragen ze info die je gewoon niet wil geven. Gelukkig zijn er ook nog een paar goede websites. Ik ga in deze post 2 aangename aanmeldformulieren bespreken.

IMDB en Wteakers zijn beide websites om info over bepaalde producten te vinden. Tweakers focust zich op electronica, terwijl IMDB info bevat over alle filmen en series die ooit gemaakt zijn.

 

TWEAKERS

1.png

Een account aanmaken op Tweakers is zeer eenvoudig. Je word gevraagd een email in te voeren, een gebruikersnaam en een achtwoord aan te maken. Er staat ook een balkje met info over hoe sterk je wachtwoord is. Indien je geen veilig wachtwoord gebruikt, weet je dit meteen. Dat is het, zo simpel kan het zijn om een account aan te maken. Er is hier wel geen mogelijkheid om je aan te melden met facebook of andere opties. Dat mist en had wel een mogelijkheid mogen zijn.

 

IMDB

2.png

3.png

IMDB geeft je al meteen meer opties dan tweakers. Je kan inloggen met een facebook, google, amazon en een imdb account. Je krijgt aan de zijkant een kort overzicht van de opties die je hebt met een IMDB account, dat geeft meteen een omotivatie om een account aan te maken. Je kan dan ook meteen een IMDB account maken als je dat nog niet hebt. Hier moet je een gebruikersnaam, een email en een wachtwoord ingeven. Dit komt sterk overeen met Tweakers, maar hier bevind er zich geen balkje met info over je wachtwoord. Indien je een zwak wachtwoord gebruikt, zul je dat niet weten.

 

Het belangrijkste aan een aanmeldformulier is dat het simpel moet zijn. Wanneer gebruikers een aanmeldformulier te zien krijgen van 1 pagina of langer, is de kans groot dat ze meteen terug wegklikken. Een aanmeldformulier moet dus straight to the point zijn, en mag geen onnodige informatie vragen. Dit kan er alleen maar voor zorgen dat de gebruiker geiriteerd raakt en de pagina verlaat.

 

 

Auteur: Bauwens Ruby

 

 

Bronnen:

https://tweakers.net/

http://www.imdb.com/