Ik werk sinds een paar dagen met een website/applicatie die ik nog maar net ontdekt heb. Het leek mij leuk om dit te delen met jullie, omdat mij dit alvast helpt om efficiënt te plannen in deze drukke periode. De website die ik spotte heet ‘Trello‘ en helpt je bij het plannen en uitvoeren van taken.

Hoe werkt het?

In Trello kan je (helemaal gratis) borden aanmaken, die je eventueel kan delen met teamleden. Op elk van deze borden kan je lijstjes en to do’s aanmaken. Wanneer je een lijstje toevoegt aan je bord, kan je kiezen welke items er allemaal in dat lijstje staan. Je kan hier gewone zaken aan toevoegen zoals ‘stofzuigen’, ‘studeren’ maar je kan ook checklists toevoegen. Elk item kan je voorzien van een gekleurd label, om het overzicht te bewaren. Wanneer je items afgewerkt zijn, kan je deze verslepen naar een lijst waarin al je afgewerkte items en checklists staan. In een checklist kan je items afvinken die je reeds voltooid hebt. Persoonlijk vind ik dit zeer gemakkelijk én bovendien ook nog eens overzichtelijk. Het is echt een plezier om met deze website of applicatie te werken.

Dit is ook zeer handig voor groepswerken, aangezien je mensen toegang kan geven tot een bord. Deze personen kunnen dan zelf items aanmaken, beheren of afvinken. Zo blijft iedereen op de hoogte van het werk dat nog moet gebeuren of van het werk dat al voltooid is.

Altijd op zak

Trello is heel handig, maar wat als je geen computer bij hebt? Wil je toch snel iets aan je planning toevoegen dat je niet mag vergeten? Geen nood! Trello heeft zijn eigen mobiele applicatie ontwikkeld. Je borden worden real-time geüpdatet tussen je smartphone en computer door middel van een cloud. Je kan dus items toevoegen aan je lijsten, zodat je deze later kan bewerken/zien op je computer. De mobiele applicatie ziet er, net zoals de website, zeer goed uit. Naast het mooi design is het ook zeer handig om lijsten te bewerken via je smartphone, wat ook wel heel belangrijk is. De applicatie is heel goed gebouwd en doet alles wat je op de desktop versie van Trello ook kan.

Kleurgebruik

Standaard zijn je borden gebaseerd op de kleur ‘blauw’. Blauw is ook de kleur van het Trello logo en is ook terug te vinden op de homepagina. Het is mogelijk om deze basiskleuren aan te passen als je dit wil. Alle kleuren zijn flat kleuren en zijn zodanig gekozen dat ze je nooit storen, ongeacht de kleur die je kiest. Bij elke kleur is alles nog zeer duidelijk leesbaar.

kleur

Mijn ervaring

Ik heb Trello al enkele dagen gebruikt en ik moet toegeven dat dit me echt wel vooruit helpt met mijn planning. Ik heb al enkele borden aangemaakt voor privé gebruikt en alsook voor schoolwerk. Ik heb ook eens een bord uitgetest dat ik aangemaakt heb met een teamlid. Ook dit werkt naar behoren en zorgt voor een duidelijke teamcommunicatie.

Wil je Trello naar een next level brengen? Dit kan door Trello gold aan te schaffen. Gold staat je toe om grotere bijlagen aan je lijsten toe te voegen, maar ook om je borden in te richten zoals jij dat wil. Je kan dan je eigen kleuren, achtergronden  (met afbeeldingen), stickers en emoticons kiezen. Deze coole feature is beschikbaar voor 5$ per maand of voor 45$ per jaar. Ik vind dat de gratis versie alles bevat wat je moet kunnen om aan de slag te gaan. Achtergronden zijn hier een extraatje, maar niet echt nodig om een goede planning op te stellen.

Bronnen

Auteur: Arno Stalpaert

Screenshots: genomen door mezelf

Bronnen: https://www.trello.com, http://docacces.nl/ (hoofdafbeelding)