De persoonlijke website van een webdeveloper of designer is dé manier om te laten zien wat ze in huis hebben. Daarom dat zoveel hun website tot in de puntjes uitwerken en  er een waar kunstwerk van. Hoewel het design meestal goed zit, hoeft dit nog niet te kloppen voor de gebruiksvriendelijkheid. Daarom neem ik 2 verschillende websites van webdevelopers en designers onder de loep om te zien of alles gemakkelijk te vinden is op de site en of deze gemakkelijk te gebruiken is. Verder ga ik deze 2 websites ook analyseren aan de hand van de AIDA-methode.

Heck House

Bethany Heck is een afgestudeerd grafisch designer, wiens werk al in onder andere Smashing Magazine, Wired en the New Yorker heeft gestaan. Tegenwoordig houdt ze zich bezig met user experience design en is ze een groot liefhebber van typografie.

design0

Op haar website zijn deze hobby’s duidelijk terug te vinden. Door de verschillende elementen die ze gebruikt, die toch bij elkaar passen, zorgt ze ervoor dat haar persoonlijk portfolio nooit saai aanvoelt en toch gestructureerd blijft.

design1

De projecten waaraan ze gewerkt heeft, worden op een speelse doch overzichtelijke manier tentoongesteld op de home pagina. Het is echter ook mogelijk om via het menu door te klikken naar een pagina die toegewijd is aan haar projecten.

design2

Als er via het menu geklikt wordt op “about”, komt de bezoeker uit op deze pagina met een traditionele media-vibe. Grote, opvallende titels en weinig lopende tekst.

ATTENTION:
De aandacht van de bezoeker wordt getrokken door de grote titels en opvallende kleuren

INTEREST:
De interesse wordt gewekt doordat de bezoeker waarschijnlijk onder de indruk is van het uitgebreide portfolio van Heck.

DESIRE:
Ook desire wordt net als bij interest opgewekt door het indrukwekkende werk

ACTION:
De bezoeker heeft nu de mogelijkheid om Heck te contacteren. Dit is mogelijk onder “about”. Een mail kan verstuurd worden vanuit de website zelf.

Chad Turhan

Chad is naar eigen zeggen een creatieve webdeveloper. Hij staat op het middelpunt tussen design en code en probeert een perfecte balans tussen de twee te bereiken.

designb0

Zijn design is op eerste gezicht nogal simpel, maar naarmate de bezoeker over de site scrolt, gebeuren er allerlei dingen. Rechts op de site staat meestal uitleg of een stuk code, die er overigens zeer complex uitziet. Overigens is de hele website erg complex. Bijna alles is interactief.

desingb1

Zijn portfolio heeft Chad in een soort slideshow gestoken waarin de bezoeker kan scrollen tussen de werken, maar er tevens ook mee kan “spelen” door er met de muis overheen te hoveren.

ATTENTION:
De aandacht van de bezoeker wordt getrokken door de vele bewegende en interactieve elementen op de website

INTEREST:
Deze bewegende en interactieve elementen zorgen ervoor dat de bezoeker op de site wil blijven om te zien wat er nog meer gaat komen

DESIRE:
Desire wordt opgewekt doordat de bezoeker erg onder de indruk is van de complexiteit van wat Chad gemaakt heeft

ACTION:
De bezoeker heeft, als de website helemaal uit gescrolt heeft, de mogelijkheid om actie te ondernemen, namelijk Chad contacteren op een van de vele socialmedia platformen

Bron: 
heckhouse.com/
cihadturhan.com/

Auteur: Tyara Schetgens