Iedereen kent de smartphone reuzen zoals Apple en Samsung. Maar in de wereld zijn er nog een heleboel andere merken die volgens mij even goed zijn qua design en performance. In dit artikel ga ik de website van OnePlus en Xiaomi China bespreken.

 

OnePlus

Screen Shot 2016-11-25 at 15.01.07.png

Bron

De website van OnePlus is heel modern. Ze maken enkel gebruik van 4 kleuren en daardoor blijft de website redelijk sober. Afbeeldingen van hun producten staan centraal in hun website. De belangrijkste karakteristieken word in de verf gezet door het gebruik van de afbeeldingen en verschillende lettergroottes. De website bevat ook leuke scrolleffectjes die de website modern maken.

Er zit wel een foutje in de website en dat is in de menubalk. Daar zit men een rood vak met “Binnenkort verkrijgbaar in vermeld. Dat vak is te klein voor deze tekst.

Xiaomi China

Screen Shot 2016-11-25 at 15.07.32.png

Bron

De website van Xiaomi China is ook heel modern. Het kleurgebruik in deze website blijft redelijk beperkt. De witruimte wordt goed gebruikt waardoor de website niet te druk is. Ze hebben ook gebruik gemaakt van effecten. Maar hier zijn deze spectaculairder en ook heel interessant. Deze effectjes geven je namelijk zin om verder door te scrollen.

Het negatief puntje zijn de marges in de menubalk.

Eigen mening

Volgens mij zijn deze twee websites heel goede websites met hier en daar wat nadelen. Op het valk van website zijn deze twee smartphone-merken aan elkaar gewaagd.

Bronnen:

https://oneplus.net/be_nl/3t

http://www.mi.com/en/mi5/

Auteur: Arnaud Jacquemin